söndag 14 augusti 2011

SÅG NI INTREVJUN PÅ TV4 NYHETSMORGON MED KARIN JIMFELT-GHATAN??

Jag var otroligt nyfiken på denna intervju och satta mig framför tv:n för att se vad som skulle avhandlas. Karin gjorde en bra intervju och gav ett bra intryck däremot hajade jag till på lite motsägelser. Genomgående pratade Karin om att Odd Molly försöker förmedla den härliga "Sunday Morning Feeling" och att man från början drevs att lusten att kunna skapa lediga plagg för de flesta kvinnorkroppar för man ville komma ifrån bantnings- och plastikkirurgi hypen. Vad gör man då med den senaste kollektionen, JO man inför en mer slimmad (VÄLDIGT MÅNGA plagg som endast perfekta kroppar kan bära upp) kollektion som i varje fall jag INTE skulle känna mig särskilt bekväm med att bära. Efter två barnfödslar, passerat 40-strecket och allmänt stressigt liv som inte lämnar utrymme för att sticka och träna 3 gånger i veckan behöver jag vackra, lediga plagg som jag inte känner att jag måste ha en perfekt platt mage för att kunna bära. Det är det som varit kärnan i Odd Mollys plagg.....men nu tittar man åt andra hållet. Visst är det bra med en mix, men inte om tyngdpunkten och kollektionens hela profil flörtar med en slimmad, kroppsnära form. Jag hoppas att man fortfarande kommer att hitta plagg som passar med kurviga kvinnokroppar som gillar färg och detaljer. Det kommer att bli spännande att se hur kollektionen kommer att sitta på riktiga kvinnokroppar, på Odd Mollys stora kundgrupp, dvs kvinnor mellan 30-50 år, många med barn och heltidsarbete som har intresse för mode OCH plånboken att handla Odd Mollys dyra plagg i en sviktande ekonomi.

För hur många småbarnsmammor i stressiga jobb som försöker få ihop vardagen kan klämma i sig i denna kreation och se lika snygg ut som en 1,80 cm lång smal flicka i 18-års åldern? Jag kan se hur jag skulle fastna ÖVERALLT med denna kjol på.

Inte ens på en supersmal ung modell ser denna outfit klockren ut....hur skulle den då se ut på mig?

Denna hoppas jag på men vi får se om jag kan få in tuttarna och magen i denna utan att se ut som en uppstoppad korv ;-D
Vad tycker ni om Odd Mollys mera slimmade silhuett? Gillar ni det? Kommer ni att shoppa lika mycket som tidigare säsonger?
Ha en fortsatt bra söndag!
KRAM!

14 kommentarer:

 1. Satt o funderade på exakt samma sak under intervjun. Med min "hängmage" o urammade tuttar som snart nuddar knäna så blir nästa kollektion rätt svårburen... men men det finns andra märken som tur är som fungerar även för mig. Synd dock

  SvaraRadera
 2. Halloj! Vad olika man tar till sig intryck från intervjun. Det jag kände (och precis skrev ett inlägg om) är hur jag verkligen fick mig en funderar på det här med att vara sig själv. :-) Det jag såg från visningen var ju mycket slimmat och en mer "ren" look men jag tror ju även att det kommer mycket annat. Kan ju vara visningen som har en speciell inriktning också. Hoppas det i a f. Men jag tycker fortfarande att jag får den känslan av plaggen som Karin försökte beskriva. En skön, var-dig-själv-stil. Tycker alla plagg från visningen såg väldigt sköna ut även om de kanske var anpassade för den långa och smala siluetten. Men vi hoppas ju på mer eller hur :-)

  Kram
  /Vivvi

  SvaraRadera
 3. Jag kikade också...intressant.

  Men du, alltså att det här med slimmad silhuett är det nya håller jag inte riktigt med om för en modevisning innehåller ju bara en liten del av kollektionen som en stylist har satt i hopa. Ofta är det mycket speciella plagg som visas.
  Det kommer nog många plagg till våren och sommaren som vi inte har sett än, däri massor med basplagg och tunikor och korsstygn precis som vanligt. Tror jag.

  fast visst jeansen kunde vara lite generösare, jag har ett par treor och fyror och inga passar just nu. Mummel. :-D

  kramar och ha en fin fin dag!

  SvaraRadera
 4. Hej på en mode visning är det en viss typ av plagg och en model som visar men det betyder inte att man måste se ut så.Men när du skriver så får jag intryck att en kvinno kropp ska vara mullig det finns smala tjejer också, är vi inte normala då.Detta som vi såg är bara en liten del men inte ens dessa skulle passa min smak även om jag är smal vill ha mer vardagligt.Mvh Lena

  SvaraRadera
 5. Jag tyckte att flera av plaggen inte ens satt bra på modellerna. Och då är det ju inte direkt figurvänliga kläder...

  Det är ju mer färg och andra modeller i hela kollektionen. Men dom där riktigt "far out"-plaggen saknas. Inga fantastiska klänningar vad jag har hittat i alla fall. Och där är inget plagg som jag längtar efter (förutom Ceremony tunic då).

  Jag tycker det är konstigt att man tex kör samma vanliga sidenunderkläder på en visning. En visning ska väl om nått lyfta fram det nya och lite galna?

  Det är ju uppfriskande med lite reflektioner. För min del blir jag illa till mods när "blogg-sekten" sväljer ALLT Odd Molly gör med hull och hår. Utan lite blandade åsikter hade jag inte orkat med bloggandet!

  kramar

  SvaraRadera
 6. Såg också intervjun, och tänkte först som dig att det är synd om man gör för slimmade modeller framöver. Men det verkar ju vara en fin blandning tycker jag, och visningarna brukar ju bara visa ett litet urval. Tycker också det är bra om de gör modeller till alla kroppar. Om jag känner mig själv blir det nog lite shopping i vår också :-)

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 7. Ja jag såg också intervjun! Intressanta synpunkter du tar upp! Först måste jag säga att intervjun var intressant, men att man kunde önskat en bättre "intervjuare"..... Sen tänkte jag också på hur Karin gång på gång betonade att det var viltigt att känna sig bekväm i kläderna och att de ska sitta skönt på, inte strena och ta emot. Där tycker jag ju absolut att de fortfarande har en del att ta i med plagg med alltför smala överärmar och konstig passform över byst. Detta handlar ju inte om att vara smal eller tjock för tyvärr är det fortfarande många plagg där man får gå upp i storlek justvför dessa detaljer och då sitter resten av plagget som ett tält. Sen tyckte jag det var intressant att hon beskriver den nya kollektionen just som mer nedtonad i färgval och med ett nytänk kring materialval pga av råvarupriser. Återstår at. Se vad detta innebär och vad man tycke om det....
  Visst gör man ett urval bland plaggen till en visning, men på en visning väljer man ju då också vilken bild man vill ge av märket och den kommande kollektionen... Så visst säger visningen mycket om inriktningen också!
  bra att du tar upp detta ämne!
  kram

  SvaraRadera
 8. Ha ha herregud jag hade sett ut som ett garnnystan efter en kvart :)

  SvaraRadera
 9. Jag såg inte hela intervjun (eftersom jag hade ett hus att städa) men jag kan instämma i det mesta du skriver.
  Nej det är inte kläder som "alla" kan ha. Inte när man måste köpa en stl 4 för att ärmarna är trånga.

  Jag hade verkligen önskat att jag hade fått svar på det där man sa till er på mötet; att hon utgår från sin egen kroppsbyggnad.
  Hur tänkte hon där? Eller hade hon bara otur när hon tänkte.

  För inte ser de flesta av oss ut som hon eller Lena PH och om man nu inte tänkt köpa alla kläderna själv så är ju det en otaktisk utgångspunkt.
  Sen är väl inte Alexandra Pascalidou kritisk nog att ställa en sån fråga, tyvärr.

  SvaraRadera
 10. jag såg tyvärr inte intervjun som jag befinner "långt borta"!
  Känner nog att mycket på visningen inte passar mig så bra speciellt upptill o då är jag ändå inte så "stor".
  Men vackra kläder var det....
  Jag trivdes idag i min rymliga A-one silk dress, likadan som Karin har på bilden, brunch på Twin Palms Phuket....här mår vi "kungligt".
  Kram Titti

  SvaraRadera
 11. Hej Lena: Min egen personliga åsikt är att kvinnokroppar är vackra i alla de former så länge personen innanför mår bra. Jag tycker inte direkt att det verkar vara särskilt svårt för smala personer att hitta plagg i dagens mode eller att skönhetsidealen skulle direkt diskriminera dessa. Däremot är det gäller mer vanlig (som jag kallar "normala" kvinnokroppar) som alltså inte är storlek 32-36 utan mer 38 och uppåt så ser skönhetsidealet och modet helt annorlunda ut. Det är svårt att hitta plagg för någon som jag som t ex har en lite större byst (inte extrem på något sätt) en smalare midja och ganska breda höfter. Dessutom uppfattas man som STOR då jag ofta får ta stora storlekar på jeansen för att få plats med höfterna...inte skoj alls. Håller mig därför ganska mycket till klänningar och kjolar. Odd Molly har varit en oas för en oss med kurvigare kroppar som inte kunnat hitta så mycket i de andra vanliga kedjorna och designers utbud. Jag tror det är det som gjort Odd Molly så populärt genom åren. Alla har vi olika åsikter om vad som är normalt, jag är bara glad om ALLA oavsett kroppsform kan hitta något hos ett och samma märke (som det tidigare varit hos Odd Molly).
  KRAM!!

  SvaraRadera
 12. Håller med dig till 100%!! Ska dom göra kläderna mer slimmade, så kommer jag börja shoppa annat, det är ett som är säkert!!
  Mvh Viktoria

  SvaraRadera
 13. Fortunately, what Odd Molly showed on the runway was not a total representation of the Spring/Summer 2012 collection. There are many slim styles but also some wonderful choices for "real women". I agree with Doktor Molly that it seems they have missed out on the fabulous dresses that we are used to seeing from Odd Molly. The dresses that can hide some of our less flattering features. Where were those dresses?
  I do not want to see Odd Molly abandon or alienate the ones who have been loyally supporting the brand. I will be making my selection for Full Circle Star based on "real women" not runway models.
  Thank you for your post and a very important discussion.
  Kram,
  Karen XOXO

  SvaraRadera
 14. Intressant det du skriver! Har inte tänkt på det innan men det ligger något i det att plaggen var mer "slimmade" än tidigare men jag inbillade mig att passformen ändå kan vara fin. Men modellerna är verkligen smala som visar upp dem så det går lite emot deras grundtanke- håller med!

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER