torsdag 4 augusti 2011

TÄNKVÄRDA ORD OM VÄNLIGHET OCH KARMA

Idag när jag körde min vanliga bloggrunda på morgonen och läste några av mina favoritbloggar stannade jag till hos en bloggerska som jag nyligen upptäckt tack vare vackra MALENAMI som tipsade om denna kloka människa. Ni kan läsa "Att Vara någons fru" inlägg HÄR! Så otroligt inspirerande och välformulerade tankar kring detta med Karma, vänlighet och empati.
Det som Emma skriver om att vi som människor varenda dag har möjligheten att styra över hur våra liv ska gestalta sig och hur vi låter andra påverka oss är så otroligt klockrent.
Jag har sedan jag var liten trott på KARMA, dvs att den positiva energin som man skänker andra kommer tillbaka, förr eller senare, liksom allt negativt man sänder ut. 
Jag har endast vid ett fåtal tillfällen här på bloggen tagit upp min uppväxt, det som format mig och det som ger mig styrka i vardagen. Jag är inte mycket för tunga. långa inlägg men idag efter Emmas fina ord är jag tvungen att skriva av mig. 

Jag har varit med om hel del hemska och traumatiska saker i mitt liv men utan dessa dalar vet jag att jag inte hade uppskattat alla toppar och underbara upplevelser som jag även varit med om. Man kan inte ha den ena utan det andra. GOTT & ONT, SMÄRTA & NJUTNING, SOMMAR & VINTER, SALT & SÖTT, YING & YANG de behöver varandra. I allt elände har jag alltid försökt se och hitta de ljusglimtar som funnits, även i nattsvart mörker finns det stjärnor. Min lilla mormor som för alltid kommer att vara en av de människor jag beundrar mest, präntade in i mig den där känslan av tacksamhet för att vi får vara människor på denna jord och det var även hon som lärde mig att alltid behandla andra människor (inkl djur) med vänlighet, omtänksamhet och respekt. Det vi ger andra utan att förvänta oss något i utbyte är det som formar oss som människor, brukade min mormor säga. Hon var en av de snällaste, klokaste och vackraste människor jag någonsin träffat, än idag. Min makens mormor var precis likadan och jag är så lycklig över att jag fått lära känna två så fantastiska kvinnor som för alltid präglat mig.

Karma finns, tro inget annat. Jag som var en liten, spinkig, mörk invandrarunge som blev mobbad i skolan vet idag att jag har kommit längre både i yrkeslivet och som människa än de som mobbat mig. Jag är inte bitter, jag vet att detta var en del i min utveckling, utan dessa motgångar hade jag inte haft den där kämparviljan och tron på att allt är möjligt bara man bestämmer sig för något, bara man har en dröm. Utan motgångar och nattsvart mörker hade jag inte uppskattat mina framgångar och det bländande ljuset som lyckan är. Utan smärta och tårar hade jag inte uppskattat glädjen och skrattet. Utan allt detta hade jag inte varit JAG.

Alla vi människor besitter en otrolig förmåga till godhet liksom till grymhet, vad vi gör av dessa två förmågor, liksom de val vi gör dagligen är det som formar oss som människor. 

Ha nu en underbar dag.
KRAM!!

9 kommentarer:

 1. Tack för du delar med dig!!!
  Klokt och kärleksfullt, gott för hjärtat att läsa <3
  Kram Helena

  SvaraRadera
 2. Läste oxå Emmas inlägg. Så sant och även ditt inlägg dras jag till. Mycket kloka ord.
  Ha en skön dag.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 3. Härligt att läsa om din kärlek till din mormor och att du har haft så fina kvinnor i ditt liv. Det är värt allt, precis allt.

  kramar

  SvaraRadera
 4. Du är god person, fina ord. Jag är inte själv särskilt förtjust i ordet karma - kanske för att vi måste ofta använda "låneord" för att uttrycka något - men vänlighet och god energi är något som ofta glöms i allt brus. Något som många kanske med sista tidens händelser blivit mer medvetna om, att ett vänligt leende till någon du kanske inte alls känner kan göra en skillnad. Kontraster fascinerar och skrämmer, för likväl som vi har det goda i oss, det som driver oss framåt och formar oss, så finns ju även det onda, eller i allafall aningslösa. Jag hoppas godheten och vänligheten kommer att vara det vi fokuserar stolt på framöver, för att få en medmänskligare värld. När var och en gör det lilla, wow vad det kan hända grejor!
  kram Milla

  SvaraRadera
 5. Vi har alla våra ryggsäckar att dras på! Det låter som du haft det väldigt tufft! Starkt av dig att vända på det negativa till något positivt! Skönt att du hade din fina, kloka mormor hos dig :) Ha det så gott!
  KRAMAR!

  SvaraRadera
 6. Läste också den! Å de e så vackert skrivet! :)

  Kramar till dig

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Tack för att du delar med dig av dina tankar. Jag läser bara fem bloggar; Din, Katinkas, Fru Emmas, Malenamis och Lingonberries och det finns en anledning till det; era bloggar påminner om varandra. Ni har alla samma fina värdegrund och positiva syn på livet.

  SvaraRadera
 9. I am so glad to have found this post and took the time to read it. What you say about karma is very true; I am also a believer. It is both the positive and the negative that helps to shape us. Your grandmother sounds like she was a wonderfully wise woman. You should feel blessed to have had her in your life.
  Thank you for sharing your thoughts.
  Stor Kram,
  Karen XOXO

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER