måndag 8 mars 2010

DISKUSSIONER KRING ODD MOLLY SOM VARUMÄRKE

Jag ska också försöka summer ihop mina tankar i detta inlägg precis som KATINKA gjort. Sammantaget vill jag bara säga följande:

Att ett modeföretag som Odd Molly ska och måste förnya sig är en överlevnadsinsinkt och är inget man behöver eller ska oroa sig för. Det är inte DET jag har reagerat på....men precis som många skriver så var det många som reagerade när de barfota flickorna i alla åldrar försvann från "modescenen" förra året. Det var ett ställningstagande som Odd Molly ändå tog och valde....att konvergera och anpassa sig till modescenen som den ser ut i de flesta modeföretag. Man valde väldigt smala (för mig många gånger undernärda) unga, hårdsminkade modeller i höga klackar och knöt en föredetta "SUPER MODEL" som omslagsflicka, frontfigur (hon må vara vacker och mogen men ingen jag personligen identifierear med Odd Molly). Bara det var ett STORT avsteg för det som Odd Molly personifierade för mig tidigare...en liten udda uppstickare som gick sin egen väg i en annars ganska homogen marknad. Visst har jag shoppat en hel del plagg från vårens kollektion men det har inte varit lika självklart för mig denna gång. Jag har alltmer börjat snegla mer på andra märken som passar min egna personliga stil och som konsekvent behållit en viss egen profil.Nog svamlat, jag regerar inte enbart på den nya modellen (Daisy Lowe) men på den NYA bilden av Odd Molly som ska förmedlas ut (Heroinchic, mörka dystra färger, hippt, exklusivt, ej särskilt miljömedvetna och med ÄKTA PÄLS på vissa nyckelplagg). Jag har inte heller valt Odd Molly för att det representerar MIN livsstil, däremot verkar det som om man tagit avstånd från det som en gång gjort de unika och otroligt älskade av oss Odd Molly-holics. Ett konstaterande bara, "that's it". Odd Molly är numera utbyttbart och inte särskilt unikt....en eran som helt enkelt gått till sin ände....och ja, jag sörjer.

Detta betyder inte att jag kommer att sluta handla Odd Molly plagg HELT OCH HÅLLET men däremot kommer jag inte att jaga dessa lika febrilt som innan. Plånboken (och maken) kommer att bli gladare framöver. Men som sagt det finns fortfarande vackra plagg att förälska sig i, ett av dessa ska jag visa upp ikväll ;D

Ha en fortsatt bra dag!
KRAM!!

6 kommentarer:

 1. Jag förstår vad du menar. Mitt intresse har svlanat på grund av en massa anledningar och jag vet inte om jag kommer fortsätta handla odd molly i framtiden.

  SvaraRadera
 2. Bra skrivet, vännen! Jag tycker som du och du fram det på ett sätt om jag inte lyckats med.

  Ser framemot kvällens premiärvisning!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ni skriver så bra alla ni som tar upp det här! Väformulerat och llt. Själv är jag inte lika tvärsäker i min ståndpunkt och håller mig på min kant.
  Jag kan tycka att fotona på Daisy är artistiskt fina faktiskt. *duckar för alla andra* Sen om kläderna är OM kan jag inte avgöra! Man vet ju också av erfarenhet att ett plagg i en modeplåtning kan se helt annorlunda ut mot om man ställer det ensamt på en en helt vanlig person. Om du fattar.

  kram kram
  Ps: du har väl inte gjort dig av med Bronte va? ;-)

  SvaraRadera
 4. Hej,

  Bra forumulerat - som vanligt!
  Jag har länkat upp till dig - hoppas det är ok! Hojta till annars!

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Ja, det här är ju en kontroversiell fråga och vi har alla lite olika åsikter. Jag tycker absolut att det är ett frånsteg från den udda väg Odd Molly trampat på tidigare, men däremot tror jag inte att hoppet ska vara ute för det. Det är jag som ska klä mig i kläderna och det är designen jag köper. Inte märket Odd Molly egentligen. Mår jag bra i kläderna så är allt väl, gör jag inte det så söker jag mig till något annat. Kram på dig!

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER