söndag 3 oktober 2010

JAG BLIR SÅ TRÖTT.....

Jag får lite snäsiga kommentarer och ibland även mer tykna kommentarer av sorten: har du tänkt på att ge lite pengar till välgörenhet istället för att lägga det på shopping av Odd Mollysar, etc....ja, listan kan göras lång på olika sorters dömande, bessewiser kommentarer. Blir lika förvånad varje gång över dessa människor som orkar hålla på så här och som dessutom lägger tid på att läsa min blogg för att sedan slänga ur sig dessa kommentarer. Det kan ju inte ha undgått ER kära läsare som faktiskt besöker min blogg om inte dagligen så i varje fall ofta, att jag bloggar om en YTTERST begränsad del av mitt liv. Jag bloggar inte särskilt mycket om mitt arbete, min familj, mitt kärleksliv, mitt ideella arbete, mina rötter eller min bakgrund. Min blogg är en ren och sker MODEBLOGG om Odd Molly men även om annat svenskt mode och INGET annat. Den har inga ambitioner om att vilja förändra världen eller vara med och påverka er som läsare (mer än att skänka INSPIRATION och tips). Vad jag gör övriga delar av mitt liv och vad jag gör med mina pengar tänker jag inte behöva förklara eller redogöra för. Alla människor är komplicerade varelser och jag tillhör en av dessa som har en mängd mer eller mindre bra sidor och facetter med dessa förblir mina privata sidor som jag inte tänker dela mig av på bloggen.

Till er ANDRA underbara läsare vill jag dock skänka dessa rosor för alla fina kommentarer som ni ibland lämnar efter er. De värmer ska ni veta! ENORMT!
Saknar ibland era fina kommentarer och i takt med att bloggen växer blir antalet kommentarer mindre, vilket jag tycker är en tråkig utveckling.
Hoppas alla Odd Molly-systrar haft en underbar dag igår!
Vi ses lite senare med dagens Odd Molly outfit!
KRAM!!

25 kommentarer:

 1. Jag brukar sällan kommentera din blogg men läser den ofta. Din frustration förstår jag fullständigt. Tykna kommentarer får man oberoende av vad man bloggar om. Uppsåtet är ont och till för att såra, inget annat. Det att man köper kläder utesluter ju inte att man skänker pengar till välgörenhet. Personligen skulle jag höja på ögonbrynen ifall nån skulle blogga om hur mycket pengar h*n skänker till välgörenhet.

  Jag gillar din blogg och jag gillar din stil. Elaka kommentarer skall du inte ägna en tanke åt. Du är en fin och omtänksam människa. -Mia

  SvaraRadera
 2. Jag gillar din blogg eftersom jag vill ha inspiration och tips, precis det som du levererar.

  SvaraRadera
 3. Ja, det är märkligt det där att om man verkar ha pengar så ska folk alltid tycka att man borde ge mer till välgörenhet så att man inte själv har mer andra.

  Man kan ju faktiskt tycka att den som har prioriterat utbildnng och karriär för att få en högre inkomst har rätt att leva gott för pengarna. Annars skulle ju alla bara gå runt och driva istället.

  Sedan finns det givetvis orättvisor som gör att en del inte har samma möjligheter, men där tror jag ens eget samvete räcker och man inte behöver bli utskälld av andra.

  SvaraRadera
 4. DU ger INSPIRATION varje gång jag tittar in till din blogg och det är precis det jag vill att du ska fortsätta med.
  Fortsätt med det :=))
  Förstår att det är jobbigt med alla konstiga kommentarer.Och det är något speciellt med Odd Molly och shopping som stör sååå många.Naturligtvist är det bara en del av livet och det finns så mycket mer som jag förstår att du inte vill dela med dig av här.
  Kram Halvan <3<3<3<3<3<3

  SvaraRadera
 5. Jag håller med om att det är rent ut sagt skittråkigt! Ingen har med vad du använder dina pengar till. Vad du driver med på annat än Mollytid är din business:)

  Jag får inte tråkiga kommentarer på bloggen, men min omgivning bryr sig jättemycket om mina pengar och kläder, vilket förvånar mig i bland. Jag lägger kanske 3-4 tusen på kläder om året, allt annat är självfinansierad iom att jag säljer under tiden. Jag vet faktisk inte varför jag förklarar detta till dig, men kanske en tråkmåns läser här och kan få ett inblick i hur de flesta Mollytjejer tänker.

  Stå på dig, ta ingen skit! Du shoppar för precis hur mycket du vill utan att någon ska behöva kommentera det. Jag läser din blogg för jag bara älskar dina tips och provningar.
  Kramar till dig!

  SvaraRadera
 6. Hei, jeg er ikke så flink til å kommentere, men jeg setter pris på bloggen din og leser den stort sett hver dag.
  De som dømmer deg ut fra en blogg, dømmer på et svakt grunnlag. Det sier nok mer om dem enn om deg <3
  Hilsen Ingrid

  SvaraRadera
 7. Avundsjuka-missunsamhet är ordet.....jag-vi lägger våra pengar på kläder (jag) o resor vilket "stör" vissa ibland.
  En del pengar går också till SOS-barnbyar o annan välgörenhet fast det står ju inte "skrivet i pannan"....
  Titti

  SvaraRadera
 8. Hej!

  vill bara säga att jag håller med dig - en blogg visar inte heela dig och ditt liv. Jag läser din blogg som en ren modeblogg. Jag förväntar mig inte heller av modetidningar att de ska skriva om politik och världsfrågor.

  Norrlänning, akademiker, 42 år, tvåbarnsmor

  SvaraRadera
 9. Fortsätt blogga trots avundsjuka människor!! Älskar att titta in och se vad du tipsar om! Det är verkligen inspirerande!
  Kram Jeanette

  SvaraRadera
 10. Ta ingenting personligt - andra människors kommentarer säger mer om dom själva än om dig!! Jag läser din blogg varje dag och älskar den inspiration och de tips du ger. Vad var och en gör med sina pengar har ingen annan med att göra!!
  Hälsningar Yvonne - blogglös norrländsk 40 årig tvåbarnsmamma

  SvaraRadera
 11. Hej!
  JAg läser också så gott som dagligen och låter mig inspireras. Tycker att din blogg är superskön och en trevlig avkoppling precis som vilken modetidning som helst. Jag tycker inte du ska ta åt dig av andra än positiva kommentarer, underar vad dessa personer själva gör för välgärningar, inte gör de folk glada iallafall, men det gör DU och det är också ett sätt att göra världen bätter på! Kramar!

  SvaraRadera
 12. Hej! Oj...vad ska jag säga, jag är inte avundsjuk eller något sånt alls, jag skrev inte heller något elakt eller snäsigt till dig (om det nu är mig du syftar på?). Det var ju bara tips, inte alls menat att döma dig på något sätt. Jag kollar din blogg för att jag gillar Odd Molly och bryr mig inte ett dugg om dina pengar... Jag har själv en blogg som handlar om min son som har en ovanlig sjukdom, ibland har jag lite utlottningar och tävlingar och samarbetar med lite olika webb butiker. Så som sagt var det bara ett tips!
  Ditt inlägg känns lagom kul...publicera min kommentar istället så får folk se vad som verkligen skrevs. Mvh Lotta

  SvaraRadera
 13. Hej Lotta: Du är inte ensam om att komma med kommentarer i all välmening avseende välgörenhet eller att skänka pengar eller hur jag borde tänka eller agera....i all välmening. Jag har INTE velat publicer dina kommentarer då detta ju är MIN blogg och jag väljer vilken inriktning jag vill ha på denna och vad jag vill och inte vill ta upp här. Du har ju din blogg som du säger och kan ju ventilera vilka frågor du vill i den, det står ju dig fritt. Om jag inte kommenterat eller publicerat dina inlägg så borde ju detta vara ett svar avseende vad jag väljer att lyfta fram eller inte på MIN blogg. Jag skänker en HEL del av mina tillgångar till välgörenhet (inte bara lite enstaka rensningar av garderoben som jag lägger ut på Tradera) och jag har alltid arbetat ideellt trots otroligt hög arbetsbelastning. Jag är även mentor åt ungdomar från studieovana hem och vad jag gör eller inte gör tänker jag inte lyfta fram fler gånger på denna blogg. Jag föreslår att du i all välmening fokuserar på det DU kan göra och inspirera andra på detta sätt istället.
  Ha en fortsatt bra söndag!

  SvaraRadera
 14. Att du blir förvånad över att människor reagerar på hur mycket pengar du verkar lägga på kläder -vilket verkar vara flera tusen per månad- tycker jag är konstigt. Det stora flertalet har ju faktiskt inte råd att lägga så mycket pengar på kläder år sig själva, och därför reagerar de förstås! Sen behöver det ju heller inte vara detsamma som att man är avundsjuk, utan att man helt enkelt har en annan syn på konsumtion. Hur mycket kläder och prylar BEHÖVER man egentligen….??
  De som har mycket pengar att röra sig med, och är högutbildade med högra befattningar i yrkeslivet verkar dessutom alltid tro att de som INTE har detsamma som dem är avundsjuka och ”får skylla sig själva att de inte har lyckats”. Jaa, tänk om det vore så enkelt….!!! En del verkar leva i en bubbla utan verklighetsanknytning. (apropå en kommentar här ovan)

  MEN, jag läser din blogg för jag är intresserad av mode och kläder, och jag får mycket inspiration av dina inlägg och uppskattar att du också har med andra klädmärken som INTE kostar flera tusen.
  Men hur man kan välja att lägga så mycket pengar på kläder som du verkar göra har jag svårt att förstå, även om jag också gillar kläder OCH din blogg. Gör det mig till en mindre värdig läsare av din blogg då!?
  Alla är vi olika precis som du säger, alla tycker och tänker och agerar olika. Det måste man få göra, men man måste ju också tåla att folk reagerar när man gör val som är få förunnat och som av många kan tolkas som frosseri och överflöd.
  Tack för en trevlig blogg, och jag hoppas jag även i fortsättningen är välkommen hit TROTS att jag tycker det är en smula galet att konsumera så mycket kläder….
  Hälsningar från Annie

  SvaraRadera
 15. Hej Annie: Du är givetvis alltid välkommen att läsa bloggen, det jag vänder mig emot är dina och andras kommentarer om min konsumtion. Vad jag efter MYCKET hårt arbete lyckats jobba ihop och vad jag sedan väljer att lägga det på tycker jag faktiskt INGEN har med att göra och därmed välkomnas inte de kommentarer på bloggen. Att det är fritt att ha olika åsikter är det som jag högaktar med vår demokrati i Sverige även om det förmörkats något efter valet med tanke på SD inträdde. Denna blogg är och ska vara en FEEL GOOD blogg för de som vill få inspiration och tips! INGET ANNAT! Jag är anonym just därför, det är inte MIN person som är ute till bedömning.
  Ha en fortsatt trevlig söndag!

  SvaraRadera
 16. Jättebra svar av dig i kommentarerna ovan! Jag tittar in allt som oftast och tycker mycket om dina outfitbilder och tips samt att du blandar upp Mollysarna med lite annat. Precis som flera andra ser jag mina besök som en skön avkoppling och inspiration - ungefär som att bläddra i ett vackert magasin. Jag fick "försvara mig" på jobbet tidigare tills jag valde att snudd på ryta ifrån och förklara att jag nr 1: inte slösar mina pengar på krogen, chips/läsk eller tips/ annat spel och 2: jag säljer/köper på Tradera och när det är rea. Skäms nästan lite att jag föll till föga och lämnade denna redovisning över hur jag skaffar mina Mollysar men det blev lite tjatigt till slut.
  Stor kram

  SvaraRadera
 17. Gillar verkligen din blogg. Alltid jättefina outfits som du bär upp sååå fint. Jag blir jätteinspirerad och får massa tips i mitt nyvunna intresse för Odd Molly. Försöker hitta MIN egen klädstil och det är bloggare som du som hjälper mig att kanske nån dag hitta MIN egen stil. So keep up the spirit. You go girl!!! ;-)
  Kram
  /Vivvi

  SvaraRadera
 18. Ja min vän vad ska man säga? Det är alltid så att människor runtom har åsikter om ens liv; Hur man ska uppfostra barnen, hur mycket man ska jobba för att inte vara en "dålig" mamma, hur länge man ska amma osv osv. Det kommer alltid finnas människor som tycker olika.Hur mycket du konsumerar är din business och ingen annans. Jag vet själv hur det är med människor som tycker att man ska leva sitt liv enligt "medel" man ska helst ligga lite under för att bli godkänd, för då utgör man inget hot mot att vara den som kanske är lite smartare, som tjänar lite bättre och som har det "finare" utbildningen. Du min vän utgör ett "hot" mot den svenska standarden. Tror det är därför folk har så förbanat mycket åsikter. Ta hand om dig nu!

  KRAM

  SvaraRadera
 19. Det blev så fel allting, jag har inte kommenterat något alls om några pengar...inte heller ifrågasatt hur mycket det handlas kläder för, det enda jag skrev var tips om VAD man kan göra, i all välmening. Jag bryr mig inte ett dugg om hur mycket som spenderas och av vem. Jag fick ett nyck med tanke på katastrofen i Pakistan, men allt blev bara så fel. Vad mer kan jag säga...Mvh Lotta

  SvaraRadera
 20. Ja, vad ska man säga? Det är så mycket som folk säger "i all välmening": "du borde inte köpa så mycket kläder/smycken/grejer, du borde skänka mera pengar till välgörenhet istället för att köpa dessa grejer, du borde amma länge för barnets bästa, du borde gå ner i vikt för din egen skull" etc. Och folk tror att de gör oss en tjänst genom att säga det här till oss rakt i ansiktet (eller på en blogg)! Jaa, hur tänker man då??

  Hur som helst (försöker skaka av mig dessa irriterande "välmeningar"), jag älskar din blogg och läser den nästan dagligen! Den är så inspirerande! Jag tycker speciellt mycket om att du varierar mellan olika märken och visar olika kombinationer och så bara äälskar jag dina smycken! Underbara!

  Ha en bra början på en förhoppningsvis skön höstvecka (även om den blir lite stressig i slutet)!

  SvaraRadera
 21. Det är som sagt din blogg och du väljer själv vad du vill skriva. Jag tycker väldigt mycket om din blogg och har hittat många nya favoriter efter att ha sett dem på dig, trots att jag inte gillat dem på produktbilderna. Har tom en fantastiskt fin blus som jag köpt av dig på Tradera här hemma. Tack!

  Jag har väldigt svårt att förstå varför någon känner att de har rätt att ge dig "råd" angående din ekonomi här?! Stå på dig och fortsätt inspirera via din blogg! Jag skulle verkligen sakna den om du skulle sluta skriva, så låt dem inte påverka dig!

  Kramar Lotta W

  SvaraRadera
 22. OMG säger jag bara...nu tröttnar jag och lägger ner, nu känner jag mig helt missförstådd och ledsen! Ni vet ju inte vad ni pratar om. Hade ni sett första kommentaren så hade det inte varit spaltmeter med massa pladder om ekonomi och bla bla bla...Ni har snöat in er på fel spår kan man säga. Synd! Väldigt synd)=

  SvaraRadera
 23. Hej Mio: Ledsen OM DU känner att det är jobbigt, men din kommentar var bara en väldigt liten del av de kommentarer jag får in med goda råd och tips på vad jag kan lägga mina pengar på. Katastrofen i Pakistan är bara ett exempel, Läkare utan gränser, Amnesti, SOS Barnbyar, UNICEF, etc.....en massa goda RÅD och tankar i all välmening. Jag tänker inte publicera fler kommentarer om detta men jag ville bara ge dig en liten insikt i vad jag får för input DAGLIGEN. Jag förstår att det var i all välmening men tro mig, du känner inte hela mig eller vad jag gör eller inte gör. Du ser bara plaggen jag presenterar och det är just det som är meningen. Detta är enbart en Modeblogg, inget annat. Hoppas du förstår varför jag inte publicerat dina och andras kommentarer innan. Jag orkar bara inte bemöta och kommentera ALLA dessa.
  Ha en fortsatt bra vecka!

  SvaraRadera
 24. Jag tycker inte du ska publicera elaka kommenter överhuvudtaget, ignorera dom bar. Jag tror att de som först läser din blogg och sedan bemödar sig att skrivs något elakt bara vill få igång en diskussion. Typiskt kvinnligt att kasta avundsjuka blickar omkring sig. Det tyder på väldigt dålig självkänsla. Är själv utsatt på jobbet, jag svarar inte längre när någon undrar om jag har ännu ett nytt OM-plagg. Kvinnor i alla åldrar, från sandlådan och uppåt kan vara så genuint elaka mot varandra./dami

  SvaraRadera
 25. Hej Dami: TACK!! Jag upplever det precis som du! Kvinnor är otroligt ogenerösa mot varandra! Har därför alltid nästan bara haft manliga vänner. Kvinnor har en tendens att hugga varandra i ryggen, när man minst anar. Har dock tidigare upplevt att många Odd Molly systrar faktsikt skiljer sig från dessa, dock inte alla, tyvärr.
  Har aldrig förstått mig på detta fenomen, dvs att inte hålla ihop som kvinnor, precis som killarna gör. Så länge det är så kommer männen att fortsätta dominera i styrelserummenn och i samhället för övrigt, tyvärr....
  KRAM!!!

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER