måndag 23 augusti 2010

DAGENS CITAT - NELSON MANDELA

För mig har Nelson Mandela, som för så många andra, varit en källa till inspiration och ett förkroppsligande av ordet "MOD". Här kommer några av hans mer kända citat som jag bara kände för att dela med mig av....ja, jag vet, inget vidare Outfit-aktigt men idag får ni tillåta mig denna utsvävning.

"Jag lärde mig att mod inte var frånvaro av rädsla, utan triumfen över den. Den modiga mannen är inte den som inte är rädd, utan den som övervinner rädslan."

och så några citat på engelska:

"Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.""For to be free is not merely to cast off one's chains, but to live in a way that respects and enhances the freedom of others."

"It always seems impossible until its done."

 Det var allt för ikväll! Tänkvärda ord som jag kommer att pränta in i mina barn. De frö man sår nu kommer att bära frukt längre fram. Växte själv upp med många kloka ord och tankar som min mormor präntade i mig som liten och som växte sig starka i mitt hjärta under min uppväxt, för det kommer jag alltid att vara henne evigt tacksam. För visst är det så att människan behöver inspiration och vägledning för att frodas och utvecklas?

KRAM!!

3 kommentarer:

 1. Så sanna ord! Vi hade lite samma funderingar i våra inlägg i kväll om utveckling och inspiration=)

  kram
  Adela

  SvaraRadera
 2. Mycket fina och tänkvärda ord. jag hade den stora förmånen att få sjunga för Nelson Mandela när han var i Sverige på åttiotalet! Häftigt att få komma en så historisk person så nära var det! )Minns också att jag efteråt upptäckte att jag hade lite målarfärg i håret eftersom jag höll på att måla om vår alldeles nya lägenhet då...)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Adela: Visst är det så att man behöver inspiration då och då. Kram fina du

  Nena: WOW, vilket minne för livet! Otroligt! Så härligt med såna minnen (inkl målarfärgen i håret).
  KRAM!!!

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER