onsdag 9 mars 2011

ETT FÖRTYDLIGANDE

Jag vill bemöta det massiva antalet kommentarer som regnat in. Jag är inte ute efter att sänka Odd Molly eller deras många gånger helt fantastiska återförsäljare. Det är mycket tack vare dessa underbara butiker som man trots allt fortsatt att handla Odd Molly ("OM"). Varenda gång jag haft problem med mina plagg har dessa tagit tillbaka dem och kontaktat OM. De har framfört mina klagomål och sett till att jag kunnat gå nöjd därifrån men HELA varor eller pengarna tillbaka.
Jag vänder mig emot OM:s totala ointresse mot en relativ stor och pengastark kundgrupp som har bloggar, läser bloggar eller helt enkelt samlar på Odd Molly och som älskar märket. Jag anser att bloggar är ett ypperligt sätt att ha kontakt med sina konsumenter och att marknadsföra sig på ett bra sätt. Precis som Dr Molly och Katinka och andra som kommenterat är det den bristande uppskattningen och kommunikationen jag vänder mig huvudsakligen emot. Jag är inte ute efter rabatter, de kan jag få ändå tack vare inköp av stora volymer, loyalitet mot mina stammisbutiker och helt enkelt genom att bevaka reor.

Jag kommer inte att sluta blogga om Odd Molly, INTE ÄN. Jag älskar fortfarande många av mina gamla fina plagg och några enstaka nya plagg från nyare kollektioner. Jag har trots allt ca 60% OM i min garderob och det säger en helt del. Att ha en panel där den vanliga Odd Molly konsumeten kan göra sig hörd är just vad jag hade varit ute efter. Men trots allt har vi Odd Molly bloggare som varit med ett tag och samlat under många år, som troget följt märket och som förälskat oss i Odd Molly en hel del kunskap och intryck som vi faktiskt skulle kunna förmedla och just de större bloggarna har ju varit med ett bra tag och får många kommentarer och intryck som kan vidareförmedlas och sedan spridas vidare på ett bra och enkelt sätt. Vi lägger trots allt en hel del arbete i bloggarna, tro det eller ej ;-D

Jag är glad att jag kunnat väcka en debatt kring detta och jag hoppas att OM tar till sig de kommentarer som faktiskt trillat in. På hela den tiden jag samlat på Odd Molly och bloggat om märket har jag ALDRIG blivit kontaktad av OM och får knappt svar när man skriver eller ringer. Det brukar dröja. Precis som Katinka skriver. Jag var inte ens med i deras nyhetsbrevsregister tills alldeles nyligen och jag har aldrig blivit inbjuden till visningar eller utförsäljningar som tydligen är reserverade för en smal VIP-gupp. Jag har lyckats ta mig dit genom snälla vänninor som bjudit med mig. Detta tycker jag är nonchalant, att inte vårda de konsumenter som är trogna och som bygger upp mycket Good Will för bolaget.

Det var allt i denna fråga för mig just nu. Jag kommer inte ändra bloggen namn (ÄN) och jag kommer fortfarande att visa OM-kombossar, jag är trots allt en Odd Molly-holic ;-D

Ha en fortsatt fin dag!!

KRAM!!

9 kommentarer:

 1. Spot on! Och hoppas du vidarbefodrar dina åsikter till OM. Jag skriver under dirket! KRAMAR

  SvaraRadera
 2. Ja, vidarbefodra det här tycker jag!

  Jag är definitivt inte ute efter rabatter och gratiskläder utan jag tycker bara att Odd Mollys beteende är ytterst nonchalant. Aldrig någon kontakt och skriver man till huvudkontoret med en fråga får man ytterst sällan svar. Aldrig en inbjudan till någon utförsäljning eller liknande. Nej, skärp till er Odd Molly!

  Jag är helt inne på din linje här. Jag lägger ner flera timmar om dagen på bloggen och det gör jag gratis. Jag får massor av mejl från folk som vill ha hjälp och har frågor om storlekar och kläder och som egentligen borde mejla Odd Molly istället för mig. Inget ont om någon, men ibland känner man sig som Odd Mollys inofficiella förbaskade kundservice och jag blir förtvivlad ofta eftersom jag inte har tid att svara på alla dessa mejl.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jag håller helt med dig. Mkt bra att du ventilerar detta. Tycker absolut OM ska få läsa det du skriver. Självklart att de ska uppmuntra och engagera sig mer i sina levande "reklampelare". Jag gillar och handlar OM plagg jätte mycket men har ingen blogg. Synd att kvaliten falerar och värre och värre blir det.Tycker som du att det finns många fina andra märken med bättre priser och kvalite. Läser din blogg dagligen och gillar den skarpt
  Trevlig onsdag em.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Dina synpunkter och betraktelser är helt riktiga anser jag.
  Och nog ska man kunna ifrågasätta det man älskar? Både folk och fä och klädmärken. =)

  SvaraRadera
 5. Jag förstår din (och andra bloggares) frustration över att Odd Molly inte har visat er mer goodwill och visst kan jag tycka att det är både nonchalant och dumt att inte bjuda in bloggare till utförsäljningar och liknande eftersom det säkert bara skulle generera mer positiva inlägg från er sida. Och ni är sannerligen värda uppskattning efter all gratis marknadsföring ni lägger ned.

  Däremot ställer jag mig något skeptisk till varför Odd Molly skulle använda sig av bloggare i sitt arbete med kommande kollektioner. Visst kan ni säkert förutsäga vilka plagg som skulle bli storsäljare, men Odd Molly vill väl ändå sticka ut och ha en mer brokig design än fonda och stickade koftor även om det är de som säljer bäst? Vad gäller panelarbete tror jag att det snarare är återförsäljarna som borde nappa på idéen så att de kan anpassa sina beställningar.

  Att Odd Molly håller sig till sitt spår och går sin egen väg i designprocessen är ju företagets styrka och det tycker jag att de klarar utmärkt.

  Att kvaliteten brister är dåligt, men personligen tycker jag att det är ett problem över hela klädmarknaden. Jag reklamerar lika mycket av alla märken procentuellt sett. Sidenunderklänningar från Braez är lika ömtåliga som OM:s. Tunikor i siden och bomull från KappAhl brister i sömmarna precis som OM:s. Barnens vinterkläder håller inte en säsong. Lika kasst alltihop. Vi lever i ett samhälle där vi förväntas förbruka inte vårda och spara. Därmed inte sagt att det är rätt. Vi får alla sätt press på tillverkarna.

  SvaraRadera
 6. Odd Molly har ju inte direkt bett oss att börja blogga och ha träffar.

  Deras 5% i Stockholm var iofs ett riktigt lågtvattenmärke..däremot ordnades det betydligt bättre i Göteborg då Freeportbutiken skötte all kontakt med HK.

  Jag känner inte igen det Katinka skriver då jag samtliga tillfällen jag mailat fått svar i mina ärenden, både gällande smågrejer som gamla produkters namn, reservdelar och nu senast reklammation.

  Kvalitén är inte den bästa alla gånger och priserna höjs... de "billiga" plaggen är oftast lite billigare i utseendet också. Jag menar - kom igen: ett singeljerseylinne för sjuhundra pix liksom.

  Jag vill ha kvalité när jag hostar upp mina Mollydollars.. men så ibland trillar jag dit när huvudet blir förvridet för en stund..

  Upp till ytan!

  *KRAM och tack för det!*

  SvaraRadera
 7. Bra skrivit, båda inläggen! Kvalitén är i många fall inte alls i nivå med priset. OM visar en nonchalans mot kunderna. Jag tycker att du ska skicka det du skrivit och kommentarerna till OM. Vi konsumenter har faktiskt rätt att säga vad vi tycker och OM borde vara intresserade av att lyssna.

  SvaraRadera
 8. Tack för två ypperliga inlägg. Jag håller med dig i allt. OM är inte vad det en gång var, tyvärr.

  SvaraRadera
 9. Intressanta inlägg och intressant diskussion.

  Jag har ju ingen renodlad Molly-blogg och har heller ingen ambition att ha det. Jag förväntar mig nada av OM. Det är ju fritt val vad man bloggar om och jag tror att långt ifrån alla som har en "riktad/specifik" blogg blir kontaktade av de varumärken de vurmar för. Visst vore det dock däremot smart av OM att vara tillmötesgående (då menar jag inte att sponsra med plagg)vad gäller att bjuda in till visningar och sånt, det tjänar de på.

  Jag inser när jag läser inläggen att jag måste ha haft tur som klarat mig utan massa trasiga plagg (ett sidenband är bytt på en T88)samt svar på mitt mail till HK i ett ärende om en eventuell kopia.

  Jag vet om att många haft problem med dåligt sydda kläder och det måste OM såklart ta allvarligt på men frågan är om de är ensamma om det? Håller andra varumärken mycket bättre? Jag är inte så säker. Ett plagg från HM som går sönder efter en tvätt blir inte heller så billigt då även om det inte kostade lika mycket som en molly i inköp. Tycker liksom Äppelträdet att det verkar vara ett generellt problem i slit-och-släng samhället. man förväntas använda ett kort tag för att sedan köpa nytt.

  Nyhetsbrev är väl liksom alla andra butiker bara att signa upp sig för? Hur ska annars OM veta vilka som vill ha det? Jag har gjort det i OM-butiken och får numera dessa nyhetsbrev. Utförsäljningarna är en annan sak, jag vet inte hur de väljer där och vilka som blir inbjudna. Jag har varit på en via en kompis kompis.

  Jag kan däremot hålla med dig om att många av de äldre plaggen hade mer "själ". Det har blivit mer massproduktion nu vilket är lite trist.
  Tack för en intressant diskussion.

  kram

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER