lördag 19 mars 2011

MÅNGA RÖSTER SMÅ........

Måste bara ta upp Dr Mollys inlägg om utvisningen av två små barn 5 och 10 år gamla. Jag började skaka när jag läste inlägget. Har själv utländsk bakgrund och vet hur det är att fly från elände in i tryggheten. Sverige är för mig mitt hemland, detta är mitt hem. Det är här mina morföräldrar fick politisk asyl på 60-talet och sedan hamnade mina föräldrar även här, det är här jag växt upp, lärt mig språket, funnit kärleken, kämpat och gjort karriär (för att göra rätt för mig för den chansen jag fick). Det är även här mina barn är födda och detta är deras självklara hemland. Jag arbetade mycket med ideella projekt under hela min studietid och jag var bland med att utbilda mig inom Barnkonventionen för att sedan gå ut och utbilda politiker, lärare, etc.
Det känns OFATTBART att man skulle kunna skicka iväg dessa två små barn som är uppväxta en stor del av sin barndom i Sverige och som känner att detta är deras trygga hamn nu när deras mamma sviker (den enda föräldern som är i livet). Ett TOTALT och flagant brott mot barnkonventionen som Sverige ratificerat. Här är artikeln.
Doktor Molly hänvisade till denna Blogg: Pers Värld där man kunde agera och skicka ett mail till Migrationverkets generaldirektör: Dan Eliasson. Jag agerade och skickade ett eget mail och jag tror att många med mig klicka och fick iväg sina synpunkter. Idag kan man läsa en uppdatering på Pers blogg:

Uppdaterat: Barnen får stanna, åtminstone ett tag till. Migrationsverket har bestämt sig för att se över fallet igen, rapporterar bland andra Svenska Dagbladet.


Detta ger mig hopp, hopp om att även våra små insatser kan påverka, att om vi alla vågar ställa oss upp när vi ser något grundläggande fel, när vi ser att någon annan far illa och vi agerar så kan även våran lilla röst påverka. För det värsta man kan göra som en god människa är att se orätta saker hända och bara vända bort blicken, det är då ondskan kan få växa fritt.


5 kommentarer:

 1. Fruktansvärt! finner inte ord för hur grymt det är..Har skickat mejl via Dr Mollys sida.
  Kram

  SvaraRadera
 2. ja det är hemskt. Eller snarare helt dj-a sanslöst!

  Ja vi har ratificerat barnkonventionen, MEN inte gjort den lagändring som krävs för att den ska vara styrande lagenligt. Så kontentan är ju att Sverige kan göra lite som den vill... usch!

  SvaraRadera
 3. KRAMAR. Tillsammans är vi starka!!

  SvaraRadera
 4. Vet att de är noga m mottagare på migrationsverket men det är bisarrt och omänskligt att utvisa barn utan en vårdnadshavare. Och inte minst traumatiserande för
  så små barn. Jag tycker Sverige har mycket som är bra (har själv utländsk bakgrund) men i vissa fall -såsom migrationsärenden- kan myndigheterna bli otroligt byråkratiska och närmast omänskliga. Har ser fler bisarra fall. Som om det är knepigt att ta tag i svåra fall från länder vars tillstånd inte bedöms krisartad (dvs man inte beviljas asyl) varpå man bollar runt de stackars människorna och till slut dehumaniseras hela processen. Usch. Vill se ett mänskligare bemötande!

  SvaraRadera
 5. Det ÄR fruktansvärt! Även om man säger att barnen får stanna så länge, men det är ju ingen tröst alls. Att man ens lägger energi att utvisa BARN. Det jag kan reagera på är uttrycket att mamman "sviker". Om hon gömmer sig och/eller är psykiskt sjuk kan det ju vara att hon verkligen inte ORKAR mer eller mår så dåligt att hon inte klarar att ta hand om sina barn, vilket gör det än mer galet att utvisa dessa barn. ORO kan skapa så mycket ohälsa, hos en förälder kan det bli ren katastrof, oavsett var man kommer ifrån eller bor. ÖRK - omänsklighet bakom sköldar av "processer" är BLÄ!!
  Hoppas ni fått en underbar kväll! Bara Amaronevinet borgar för det ...
  kram Milla

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER