onsdag 9 mars 2011

JAG ÄR INTE LÄNGRE KÄR.....

Förälskelsen är över för min del, dvs mellan mig och Odd Molly. Jag började handla Odd Molly plagg 2005 långt innan det var haipat, poppis och utskällt. Jag föll för plaggen och märket för att det stack ut, det var jordnära och gick stick i stäv mot gängse modevång och sket fullständigt i trender. Jag älskade de barfota modellerna varvat unga och äldre kvinnor i olika viktklasser som visade upp plaggen. Odd Molly var uppskäftigt, kvinnligt och anpassat för en aktiv kvinna som inte ville klä sig i svarta tajt plagg. Jag föll som en fura för mina första plagg och sparade för de kommande kollektioner så jag skulle handla några plagg varje säsong. Jag gick länge i ett rosa moln men det var då det. Idag älskar jag fortfarande vissa av mina Odd Molly plagg, kärleken är djup och tål motgångar men jag och Odd Molly befinner oss i en kärlekskris för tillfället, en 6 år kris kanske. Jag börjar upptäcka en massa brister och gillar inte alls hur vårt förhållande utvecklats. Jag var tidigare aktieägare och kan villigt erkänna att jag numera sålt samtliga mina aktier.
Sen kollektionerna från 2009 och framåt har Odd Molly tappat sin själ i jakten på börsnotering, vinster till aktieägarna och global lancering. Nu massproduceras plaggen många gånger med stora kvalitetsbrister och med ständigt höjda priser. Man luras av produktbilder som sedan inte motsvarar den färdiga varan (se bara på spetsen på Dareme Dress är ETT exempel) och plagg som inte går i produktion. Sen har jag LÄNGE irriterat mig på Odd Mollys totala nonchalans kring Odd Molly bloggarna som ju trots allt är deras största och billigaste marknadsföringskanal. Inga bloggare, inte ens de största bloggarna bjuds in eller kontaktas löpande när nya kollektioner förbereds eller släpps. Bloggarna blir sällan/aldrig inbjudna till deras visningar. Det verkar inte finns något som helst intresse för att höra vad deras största kundgrupp tycker eller har för åsikter. Om Odd Molly hade brytt sig hade de bjudit in och haft en löpande dialog med åtminstone några utvalda bloggare (man ju trots allt inte bjuda in alla). Varför inte bjuda dessa till lite förvisningar, för att samtala och kanske få input inför kommande modeller/färger, för att få input kring kvalité, etc. Inte bara på någon enstaka Odd Molly träff utan löpande inför varje kollektion. De hade lyssnat på kvalitetsbristen som ökat de senaste åren och på de ständiga prishöjningarna. Det finns inget annat märke som har så många enskilda bloggare. När vi ordnade Odd Molly träffen i Stockholm där vi samlade ett 20-tal bloggare kunde de inte ens erbjuda oss 10% rabatt i deras butik (symboliskt skickar det fel signaler tycker jag). Det finns mycket jag skulle kunna skriva och att ljuga oss konsumenter rakt upp i ansiktet (för det är så det känns) och påstå att man inte sponsrat med vårplagg till Solsidan när serien spelades i på hösten (när plaggen ännu inte kommit ut i butik någonstans) känns faktisk rent ut sagt dumt. De verkar ha insett att det kanske inte var den bästa produktplaceringen och försöker låtsas som att man inte varit inblandade.
Det är härligt att många av er, kära läsare, fortfarande är kära men sluta inte ifrågesätta. Det är era surt förvärvade pengar det handlar om. Jag kommer naturligtvis fortsätta köpa Odd Molly men på ett mycket mer begränsat och mer genomtänt sätt. Sorry för en lång uppsats men jag behövde skriva av mig ;-D
Hoppas ni får en fin dag. Jag återkommer med lite vackra bilder på ännu en fin Ester Elenora klänning idag. Ett nytt favoritmärke hos mig.

KRAM!!

31 kommentarer:

 1. Vad bra du skrivit!! Tror nog vi är ganska så många som instämmer i det här..tålamodet riskerar ta slut! Högt besvärande med alla brister som dyker upp allt mer. Kan nämna som exempel, deras dragkedjor i många klänningar o tunikor (framför allt de billígare) är en ren katastrof! Har provat så många som krånglar redan i provrummet. Trots jag tar med en storlek större för säkerhetskull. Senast när expiditen hjälpte mig gick två dragkedjor sönder. Dom skulle reklamera o jag struntade såklart i att köpa! Har lämnat in säkert 4-5 klänningar till sömmerskor som fått byta dragkedja åt mig, som fungerar utmärkt efter det! Tröttsamt o tar bort massor av glädjen. Till slut vågar man inte köpa för även om det går att reklamera så är jobb med maila, fota fram o tillbaka, skicka o vänta på besked mm mm. Dom borde faktiskt skärpa sig en hel del anser jag! Andra märken seglar upp som är betydligt bättre i mångt o mycket! Dom får se upp..
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Det skulle kunna vara mina ord :) Köpte en Begonia cardigan häromdagen som jag nu ser är trasig i ena bandet. Det finns så många andra underbara märken, så varför egentligen köpa något som är dyrt, massproducerat och av dålig kvalitet? Jag gillar verkligen Odd Mollys stil men är inte längre beredd att betala så mycket för dålig kvalitet när det finns andra märken som håller mycket högre kvalitet. Koftan får åka tillbaka, och frågan är om jag vill ha en ny med hem?

  SvaraRadera
 3. Jag tycker du borde skicka detta till någon ansvarig på Odd Molly så de kanske får upp ögonen?

  Bra skrivit:-)

  SvaraRadera
 4. Kanske har det lyssnat?!? Kolla mailet som vi fick nyss. Jag blir mycket förvånad att de länkar till Lingonets blogg. Roligt! Vi finns!

  KRAM

  SvaraRadera
 5. Ja det där med kvaliteten är under all kritik!! Man blir sååå irriterad när man råkar ut för det med deras kläder gång på gång på gång... Men tydligen irriterer det inte mig nock (ännu) eftersom jag fortfarande köper deras kläder... Frågan är hur länge till...

  Bra skrivit och jag kan förstå din frustration!! Du är inte ensam!!

  Kram.

  SvaraRadera
 6. Rigtig godt skrevet! Jeg har dog selv stadig lidt tålmodighed og optimisme tilbage ;)
  Jeg har tænkt på hvorfor mange af deres tunikaer og kjoler bliver lavet i Kina og hvad de har kostet (Måske 10% af hvad vi betaler i forretningen) og om det ikke er derfor kvaliteten ikke er i orden.
  Jeg er aldrig nogensinde blevet så skuffet som da jeg modtog mine Dareme-kjoler og det synes jeg er et rigtig godt eksempel.

  Jeg tilslutter mig Hoffsan - jeg synes du skal prøve at sende dette til presse-ansvarlig hos Odd Molly.

  KRAM

  SvaraRadera
 7. Fina du: håller helt med dig!! Jag tycker som Hoffsan att du ska skicka in ett brev till huvudkontoret med just det här innehållet. Jag skriver gärna under! Började också köpa OM våren -05 och har följt företagets utveckling noga. Är också djupt besviken och sörjer det som var. Jag tycker det finns många andra märken men inget som gör kläder på det sättet som Odd Molly gjorde förr...

  KRAMAR

  SvaraRadera
 8. Måste ta tillbaka det där med att dom inte uppmärksammar bloggare. Såg nämligen precis i Odd Mollys veckomail http://one.rulemailer.com/wb.php?p=2h4/259/rs/9u1/zp/rs att dom tar upp vår odd-molly-träff från i lördags och länkar till lingonberries fina blogg!

  SvaraRadera
 9. Dr Molly: Att de länkar till ETT inlägg om en Odd Molly träff och att ta fram lite kortlekar till sin stora ÅF Ajajbajas Odd Molly kundkväll tycker jag INTE är att uppmärksamma bloggar och bloggvärlden, sorry, det känns småaktigt. Det är en löpande kommunikation, nyfikenhet och faktiskt tacksamhet som saknats så länge jag varit i Odd molly-bloggvärlden.

  En länkning i ett nyhetsbrev tycker jag inte gör att de verkligen uppmärksammar oss som bloggar om deras varumärke.

  KRAM!!

  SvaraRadera
 10. Jag kom på en sak till. På ajabaja i lördags sa dom att Marie från HK hade erbjudit att komma ner till nästa OM-träff i Malmö för att träffa oss. Så dom har nog bättre koll än vi tror (-;

  SvaraRadera
 11. Ojoj, jag som just upptäckt OM och sparat ihop till mina första plagg :/ Men jag kommer aldrig att bli något freak, jag köpte dem för att jag blev helt förälskad i just dessa plagg, inget annat.

  Blir det namnbyte på bloggen nu då kanske som jag just hittat)? ;)

  SvaraRadera
 12. Jag håller med och skriver under på det här! Bra skrivet. Jag har haft en Odd Molly blogg i snart 2 år med mycket läsare och jag har aldrig hört av Odd Molly trots att jag fungerar som gratis reklampelare för dem. Är man dum eller? Kram

  SvaraRadera
 13. Ja absolut! Det är peanuts! Jag tror också att ett samarbete med bloggare hade kunnat hjälpa till att tex satsa på plagg som kommer sälja bra och välja bort vissa andra som bara kommer reas ut. Vi pratade en del om det i lördags, hur lätt det hade varit att förutspå favoriter som ingen verkar fattat. T ex kan jag inte förstå att inte fler tagit in full bloomers, att dom inte tillverkats i fler färgkombinationer, att dom inte tar bort Odd Mollys fula vita lappar åtminstone från finklänningar, ta bort Odd Molly-brodyren från tex Grandmas rygg, satsar på fina klassiska kappor,jobbar med kvaliten i tex dragkedjor (som jag också haft mycket problem med), tar bort lite fransar osv osv.

  Jag tror att många OM-bloggar snart kommer sluta va OM-bloggar. Jag funderar i alla fall på namnbyte...

  KRAMAR och tack igen för bra inlägg!

  SvaraRadera
 14. Suveränt inlägg! Jag har ju fram till nu handlat många gamla godingar via bloggar och Tradera och har inte varit Molly-biten mer än ett par tre år. Även jag börjar dock tappa sugen lite och spiken i kistan för min del var när jag såg hur min Ninochka såg ut efter två eller tre användningar :( Jag har fortfarande inte fått svar på mitt mail till HK som jag skickade den 4mars!
  Stor kram

  SvaraRadera
 15. Man kan säga vad man vill om kvalitet, priser etc och i många fall kan jag hålla med dig - det är våldsamt dyrt och inte allt är av lika bra kvalitet. Men själv är jag otroligt nöjd med det jag har köpt av vårplaggen. Det är väl också ett kännt faktum att man inte kan lite på bilder, det gäller nog de flesta leverantörer, oavsett om det gäller kläder, mat eller möbler.

  Jag tycker också att det blir helt fel att kritisera OM för att de inte tar nog hänsyn till bloggarna. Det är väl inte därför vi bloggar; för att få rabatter och förvisningar? Vi bloggar väl för att vi tycker om kläderna och har ett genuint intresse? Och om man nu har tröttnat är det ju bara att sluta blogga.

  Skulle OM nu lyssna på konsumentrösterna bör det vara förhandlarna. Vi som bloggare har ju extremt olika smak och tycke och utgör trots allt bara en pytteliten del av deras totalmarknad. Vi får inte heller glömma att OM är ett företag som alla andra och helt beroende av en vinst.

  Oj, det här blev en lång kommentar, men precis som du fick jag lust att skriva av mig :-)

  SvaraRadera
 16. Jättebra skrivet!
  Skicka in inlägget till HK! Jag skriver under på varje ord du skriver.
  Min kärlek till de äldre kollektioner består och blir faktiskt större och större. De senaste kollektionerna ger jag inte mycket för och det är ju uppenbart att klädernas "själ" nu helt har försvunnit.
  Jag håller med om att länkningen till Lingonberries blogg känns falsk.
  KRAM

  SvaraRadera
 17. Jag anser förresten att jag har ett genuint intresse för kläderna och har köpt och samlat på deras kläder länge och väl. För min del har kläderna alltid varit i första hand och det var därför jag började blogga.

  Men sedan tycker jag faktiskt ändå när man inser hur stort det här har blivit - och hur vi små som från början drog igång denna enorma bloggvärld - har gjort så myclet reklam för märket i sig att något intresse från Odd Mollys sida borde det finnas.

  Ryktet jag har hört säger dock annorlunda. Att Odd Molly i sig inte alls är specielt förtjusta i bloggarna och om det stämmer tycker jag att det är synd verkligen. Hoppas att det inte stämmer! Kram

  SvaraRadera
 18. Oslotigern: nej jag bloggar inte om Odd Molly för att få gratis kläder eller speciella förmåner. Men när man bloggat i mer än 1 år om ett märke och ändå inte får svar på mail till HK på över en vecka börjar man undra om man bara är dum. Jag kan bara säga att i jämförelse tror jag att samtliga andra märken jag brukar blogga om skrivit spontana tack för publiciteten och tex tipsar om kommande kollektioner och visningar. Jag vill inte bli köpt och är glad för att jag kan skriva oberoende i bloggen men ett hej eller tack hade tagit OM två minuter att skriva och hade gjort att jag som storkonsument och reklampelare i alla fall hade känt mig sedd. Och det kanske OM hade haft råd med? Kramar

  SvaraRadera
 19. jag förstår hur du tänker och i mångt och mycket håller jag med. just det här med kvalitétsbrister och prishöjningar, som tycks gå hand i hand, borde vara ett stort rött skynke för odd molly... men tyvärr verkar ju bristerna snarare bestå liksom prishöjningarna.

  däremot håller jag inte med dig om det här med bloggarna (utan håller snarare med oslotigern).jag förstår inte varför odd molly skulle bjuda in vissa bloggar till sina träffar bara för att de är stora? däremot kan jag tycka att det kanske vore bra med en konsumentpanel där odd molly-älskare (med eller utan blogg) kunde delta. det skulle säkert ge ett värde direkt tillbaka till odd molly genom att panelen kan ge info om vilka plagg som kan bli populära, vilka detaljer på plaggen man gillar o inte gillar och så vidare(samtidigt som det inte skulle stänga ute stora delar av kundkretsen bara för att de inte har en blogg).

  diskussionen är intressant och kommer säkert att fortsätta och återkomma...

  ha en fin dag!

  SvaraRadera
 20. Mycket snyggt skrivet. Själv har jag ju ett fåtal OM plagg och är lätt chockerad när jag hör hur illa det är med kvaliteten! Jag tycker det är alldeles för DYRT, mitt största skäl till jag inte har fler plagg men att ha sådana kvalitetsproblem måste ju vara riktigt, riktigt illa för ett varumärke! Dåligt rykte sprider sig enormt fort, hoppas vekligen att de kan ta igen det med nya tag på något vis. Sänka priset till halva är ju inte ens lönt om plaggen inte håller. Kram Milla

  SvaraRadera
 21. Skriver under på detta i helhet! Det behövs nog fler sådan här kritiska röster. Jag tror OM har ögon och öron överallt, vilket förvånar mig ännu mer att dem så länge valt att ignorera det fina arbete ni OM-bloggare gör.

  SvaraRadera
 22. Bra skrivet. Oj är det här slutet för odd Molly? När skaran av bloggar börjar kritisera? Lämna? Som avantgardisterna. Åh nej...jag älskar ju OM, varför gör det på det här sättet? Att de inte ens kunde lämna 10%? Det var surt...deras största fans...

  kan inte hjälpa att jag anar slutet på något. Men också början på något annat. Nu står alla Odd Molly fans liksom tomhänta och undrar vart de ska vända blicken...hur kan tomrummert fyllas upp?

  Intressant diskussion!!

  SvaraRadera
 23. Hej!

  Jag välkomnar detta inlägg och känner igen mig i dina känslor. Jag är en rätt ny Odd-molly konsument och kände att jag hittar ett märke just för mig.

  Nu har jag burit kläder av OM över en höst och vinter men det ser ut som om jag slitit på dem i årtal efter hur skicket på dem är. Jag har en reklamation inne som jag inväntar svar på, en produkt är redan ersatt. Jag tänker inte lappa så pass dyra plagg och ärligt känner jag mig som en "sucker" att gå omkring i dyra plagg som är så noppiga efter 2 veckor att de ser ut som om jag grävt upp dem ur en UFF-låda. Nix, det går inte jag med på.

  Jag fullständigt älskar designen och detaljerna men jag går inte med på vad som helst. Nu har jag inte köpt ett endaste plagg ur vårkollektionen, fast där finns härliga modeller. Jag väntar och följer med vad som sägs i bloggarna om plaggen, sedan köper jag eventuellt senare om de finns kvar.

  Jag har också noterat att OM blandat allt mera billiga syntetmaterial i sina textilmixar, t.ex. acryl. Acryl noppar väldigt lätt så nej tack. Jag håller mig till de pärlor som redan finns i min garderob. På den här bloggen finns ett suveränt inlägg om material och OM http://earlymorningprose.blogspot.com/2011/02/begonia-cardigan-lite-akryl.html

  SvaraRadera
 24. I fully agree with everything you said here about the quality and how they've sold out to profits over quality etc, it's such a shame, but given that I sew myself, I get very angry when items of clothing cost a fair amount of money and are not finished to a high standard that you would expect them to be.

  I was in the Odd Molly shop back in September 2009 when all you lovely ladies met up, and to be honest, I'm frankly disappointed that they didn't offer you any sort of group discount at the time! I know how much I spent that day, so I can imagine just how much their takings were up as a result of us being there!

  Odd Molly need to go back to basics in my opinion, shame they won't listen tho!


  Best Wishes to you and well done for highlighting what is a concern for most of us Molly devotees!

  Mxx

  SvaraRadera
 25. Jättebra skrivet. Jag föredrar de äldre kollektionerna. Jag köpte en Grandmas Coat nu och färgen stämde inte överrens med produktbilden så den fick gå tillbaka, dessutom var den väldigt stor i storleken.

  SvaraRadera
 26. Så bra skrivet! Hoppas innerligt att någon på odd molly läser detta och tar det till sig!! Hej från mig!

  SvaraRadera
 27. Tyvärr har jag inget googlekonto så jag står som anonym.
  Jag håller helt med om det som skrivs. Höjda priser för sämre kvalitet är inte ett plus för mig precis. Att OM dessutom börjat blanda in acryl i vissa plagg - varför?? Det är ett stort no no för mig, aldrig att jag köper något med acryl i som känns svettigt, syntetiskt och noppar. Jag har köpt OM i princip sedan starten men ingenting ur varken höstens kollektion och inte nu heller ur vårkollektionen. Designen är underbar men jag är trött på att reklamera. Jag saknar gamla Odd Molly som inte gjordes i så stora upplagor.
  /Dami

  SvaraRadera
 28. Hej

  Bra skrivet, klart att du ska kunna skriva vad du tycker och känner.

  Ha en bra kväll.

  Kram
  Sussi

  SvaraRadera
 29. Hej

  Toppenbra skrivet. Hoppas att de lyssnar eller i a f läser ditt inlägg om du skickar det, då det är så väl formulerat. Jag är rädd att det bara kommer gå utför kvalitetsmässigt, de vill tjäna pengar som alla företag - tror trots allt att de tjänar på den dåliga kvaliteten, alltför få orkar reklamera. Vi lagar snällt. Tyvärr.. En eloge till er som hinner och orkar protestera!
  Jag har köpt Mollysar så länge jag minns/märket funnits, kvaliteten har varit upp och ner (mest ner nu då) men jag köper aldrig acrylblandning t ex. Nu har en tråd/söm i min nya Elouise kofta gått upp efter en dags användning, den får åka tillbaka. Och den kändes ändå välgjord.. Tyvärr hittar jag inte som du andra kläder jag vill ha, så jag får väl kämpa vidare med nål och tråd, samt enstaka reklamationer..

  Mvh
  Marie

  SvaraRadera
 30. Här kommer ytterligare en s k Anonym kommentar (jag har ingen egen blogg men heter Anna!). Jag håller med om det mesta du skrivit, jag är ingen OM bloggare men har köpt märket från sommaren 2007 då jag var gravid och hittade underbara x-stich som jag kunde vara fin i när jag gick på en stor fest! Kände mig som en drottning kommer jag ihåg. Denna var en pärla, sålde den p g a att storleken inte längre passade efter en jobbig graviditet. Men den kvaliteten var verkligen något helt outstanding, det var som att ha på sig något mycket speciellt och jag fick oändligt antal komplimanger. Sedan dess har kurvan varit i nedåtgående vad gäller kvalitet för investerad peng. X-stichen var det dyraste plagg jag köpt och jag tänkte att nu måste jag bli mer selektiv och välja några plagg varje säsong. Men, inget annat plagg som kommit senare (en stor mängd OM plagg...) har fått mig att känna likadant. Självklart väger det in att OM plagg blivit var mans egendom, men kvaliteten och känslan har också tyvärr sjunkit i samma takt...Nu är plaggen rätt prissatta när de finns på REA. Håller med dig att om man ordnar en träff där man ska besöka dem är det verkligen normalt med en rabatt. Jag tycker inte du skriver det på ett fientligt sätt, men man kan förvänta sig det åtminstone i Stockholm (har själv ordnat väninneträffar i butik och då får man bubbel och rabatt...). Du har en fantastisk välgjord och inspirerande blogg och jag hoppas du inte låter dig nedslås av de kommentarer som VALT att missuppfatta dig!

  SvaraRadera
 31. Allright, nu har jag läst igenom hela chapparajset!

  Många kloka ord, mycket bra tankar – förstås (hade heller inte väntat mig något annat från dig).
  Jag har svårt att se att någon ens kommit på tanken att ifrågasätta vad du skriver.
  Det är klockrent, alltihop.
  Klart man inte bloggar för att få rabatt men nog anser jag att ’shopparna’ som bjuder in till träffar bör ha så mycket goodwill i sitt beteende gentemot trogna kunder att man faktiskt ser till att skapa lojalitet genom just lite rabatter. För mig inget märkligt alls.

  Förstår att man för stunden har lust att strunta i alltsammans, lägga ner blogg etc.
  Men så kommer man på bättre tankar och undrar istället 'varför ska jag göra det??? – för att alla inte tycker lika som jag?’

  Även om jag inte besöker ’dig’ så ofta har jag fått känslan av en människa med stor integritet och god smak =)
  Keep on shopping!

  Stort lycka till idag (vilket jag tror att jag redan skrivit ;)
  /Carina

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER