onsdag 8 september 2010

NÄRA DÖDEN UPPLEVELSE - OLYCKAN VAR FRAMME

Hej kära läsare. Igår återkom jag inte med någon dagens outfit eller kvällsinlägg av den enkla anledningen att jag hade en riktig, äkta nära-döden-upplevelse. Jag höll på att koka pasta på spisen när jag försvann upp till vår andra våning en snabb sväng, tyvärr tog det längre tid än vad jag beräknat och jag kom på att Stora Syster var där nere själv med en puttrande kastrull på spisen.....fick ångest och skulle snabba mig ner för trappan när jag plötsligt halkar med ena foten och FLYGER ner en två meter ner i full fart nerför trappan....Jag håller på att hamna med huvudet och ansiktet rakt in i räcket och jag hinner lyfta armarna för att skydda ansiktet och huvudet. Ryggen böjer sig i ett U (ni vet benen hamnar högre upp än huvudet) och enda benet hamnar riktigt illa på ett trappstege där jag får ett ordentligt hack. Jag upptäcker inte detta förrän Stora Syster rusar fram till mig och jag ser rädslan i hennes ögon, jag blöder kraftigt från benet och blodet har sprutat över en stor del av trappan.


Så klart var inte maken hemma, han var på representation med jobbet och hade stängt av mobilen. Som tur var har vi våra vänner som bor grannar med oss. De var hemma och jag bad Stora Syster att springa dit och be om hjälp. Underbara vännerna (mannen i familjen) tog hand om tjejerna och jag och min vännina/granne åkte in till närakuten. Jag kan säga att jag under de sekunderna som jag flögg i luften HANN se framför mig hur jag skulle bryta nacken och dö eller åtminstone bli förlamad. Jag hann få ångest för tjejerna, hur de skulle ta det, vem som skulle ta hand om dem tills maken kom hem.....ja, allt möjligt hann passera genom mitt huvud. Det var spännande att se vad som passerade genom huvudet under detta ödesdiggra ögonblick. Jag kan helt ärligt säga att det var min oro för mina tjejer och all den kärlek som jag känner för mina barn som kom att dominera dessa sekunder. När vi kom till läkaren var hans sammanfattning att jag hade haft ÄNGLAVAKT! Det kunde gått RIKTIGT illa. Han sa att jag hade lyckats falla rikgtigt snyggt, dvs mitt hack var perfekt, dvs rent och med snygga kanter, så det skulle läka fint även utan styggn. Han var helt ärligt talat nästan mer orolig för mitt fina Odd Molly plagg som jag hade blodat ner, han började ge mig tvättråd, etc (ja ni anar va, han var definitivt INTE HETERO). Jag kan lugna er alla med att det var INGA PROBLEM att få den fina Odd Molly ren, det var bara att använda kallt vatten och GALLTVÅL ;-D
Kontentan: Idag sitter jag med en massa bandage på jobbet igen och livet går vidare. Jag har brutit en lilltå, fått några sprickor i ena underbenet, sträckt och fått några mindre blödningar längs ryggraden, en massa skrapsår och blåmärken men annars mår jag förvånandsvärt BRA (OK, jag går på smärtstillande men ÄNDÅ)! Jag är oerhört tackam för min änglavakt och jag VET att jag måste vara försiktigare framöver. En annan reflektion jag har är: OTROLIGT VAD VI KVINNOR ÄR STARKA OCH TUFFA! OCH VILKEN FANTASTISK KROPP VI HAR (som kan reparera sig själv så pass bra).Vi reser oss och går vidare (det som inte dödar oss stärker oss). Kram fina ni! Ska se om jag får till ett outfitinlägg idag.
KRAM!!

14 kommentarer:

 1. Åh herregud, så läskigt! Krya på dig!

  Kram.

  SvaraRadera
 2. Blir nästan lite skakad av vad du skriver. Fy vad läskigt, men fantastiskt vilken änglavakt!

  Ta det nu lugnt och läk ordentligt, jag skickar mina varmaste krya-på-dig hälsningar till dig.

  //Beatrice

  SvaraRadera
 3. Men kära du, ta det lugnt idag när du kommer hem.Ta på dig något bekvämt, ja du förstår vad jag menar, och lägg dig på soffan.Idag tycker jag du skall tänka på dig själv och skippa dagens outfitinlägg.Känn inga måsten.Kanske skiner solen hos er också som här på Västkusten.Ta vara på det i så fall, och bara slappa!
  Krya på dig!
  MVH Helen pettersson

  SvaraRadera
 4. Nämen fy vad otäckt. Din stackare! Tur att ni har bra grannar så man kan hjälpas åt.
  Stor kram och hoppas du snart mår bättre.

  SvaraRadera
 5. Usch, fy vad otäckt! Ja man hinner tänka ganska mycket när något sådant händer. Lite konstigt kan tyckas på så kort tid men det gör man helt klart.
  Väldigt skönt att det trots allt "gick såpass bra" för dig!! Var rädd om dig o ta det lite lugnt nu ett tag!
  KRAM

  SvaraRadera
 6. Men snälla vän vad hemskt! Är så glad att allt gick bra men förstår inte varför du är på jobbet?? Du borde vara hemma och vila minst en dag efter detta fall. Var rädd om dig!

  KRAM

  SvaraRadera
 7. Men herrejösses.
  Du har verkligen haft änglavakt, vilken läskig historia!

  Har velat kommentera din blogg SÅ många gånger tidigare, men min dator har "blockerat" det varenda gång - men just idag verkar det fungera.
  Jag älskar din blogg, du är en stor inspirationskälla och har fått mig att öppna ögonen för mycket nytt och spännande.
  Fortsätt precis som du gör och bry dig inte om avundsjuka människor som trots allt faktiskt läser din blogg (och måste ha något slags intresse för den).

  Jag är arbetslös och har inte råd att handla allt jag vill, men inte hänger jag läpp för det eller blir bitter över alla dina fina inköp - istället blir jag peppad att en dag förhppningsvis kunna leva som du och många andra Molly-systrar.

  Keep up the good work och KRYA PÅ DIG, för guds skull!

  Kram Martina

  SvaraRadera
 8. Martina: TACK för din fina kommentar!! Vilken positiv människa du verkar vara! Precis som du skriver: tror man på sig själv, kan man åstankomma ALLT! Lycka till på jobbfronten och tack än en gång för att du läser och inspireras av bloggen!!
  KRAM!!

  SvaraRadera
 9. Hej, jag har läst din blogg några ggr nu och gillar skarpt all inspiration och med en massa tankar bakom, inte bara visning av outfits som kan bli lite enahanda. Och HU vilken hemsk upplevelse du haft, jag förstår alla dina känslor och vilken TUR att det trots allt då inte blev värre... HU det är farligast i hemmet!! Tycker du borde ta det lugnt ett par dar kanske när det gör ont.
  Angående Hunterstövlar, jag måste säga att jag tycker Ilse Jacobsen har allt de finaste gummistövlarna med sina fina snörningar, men det är ju jag det :=) Kram Milla

  SvaraRadera
 10. oj men kära du. Vilken tur du hade.

  SvaraRadera
 11. Hej Vännen!
  Vad otäckt att höra! Ryser faktiskt! Tur att det gick så bra trots allt. Jag hoppas du kryar på dig. Stor stor kram och en puss på kinden :-)

  SvaraRadera
 12. Nämen herregud vilken upplevelse!! Vilken tur det gick bra ändå, änglavakt är verkligen rätt ord. Krya på dig!
  kram

  SvaraRadera
 13. Ouch vad läskigt! Och vad skönt att du klarade dig så bra.

  Ta hand om dig och krama dina prinsessor!

  Kramar,

  SvaraRadera
 14. Å, jag gråter..Vet hur det känns.
  Du hade änglavakt och vi får vara tacksamma.
  Nu ska du ta det lugnt ett tag. KRAAM!

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER